Quantcast
Channel: Inred Hemma
Viewing all 231 articles
Browse latest View live

Stil à la Svenskt Tenn

$
0
0
Dagbädd i flätat läder intill fönster med gröna växter och litet sidobord i köket
Ateljéinredd mäklardröm

Våningen på drygt 220 kvadratmeter ligger med toppläge i ett jugendhus på Grevgatan intill Strandvägen i Stockholm.

Nyligen renoverad och inredd av Svenskt Tenns ateljé saluförs våningen nu av mäklarföretaget Lagerlings.

Priset för drömlyan ligger på 23 miljoner kronor - utan möbler. Med möbler och inredning kostar våningen 26 miljoner kronor...

Generös soffa i midnattsblå sammet, småbord och såväl krukväxter som snittblommor i glasvas - helt i Estrid Ericsons anda. 
Projektet med att renovera, inreda och saluföra våningen på Grevgatan har varit lite speciellt, berättade mäklare Richard Lagerling när pressen bjöds på en rundvandring.

– Internationellt är det vanligt att lägenheter säljs med inredning, men inte i Sverige. Nu ville vi göra något annorlunda och valde att samarbeta med Svenskt Tenn.

– Vi vet att vi har gemensamma kunder och det är roligt att få genomföra ett så pass speciellt uppdrag tillsammans, berättade han.

Blanka, vita fronter, marmor och uppslipad parkett med svarta accenter i köket. 
Arkitekten som förvandlat jugendvåningen till nutida stil är Ivan Akabeliev. Köket, som tidigare låg mot innergården, är flyttat och ligger i fil med vardags- och hörnrum.

Där köket låg har man skapat ett stort sovrum med bad och klädkammare. Ytterligare ett sovrum finns i våningen som i övrigt har stora umgängesytor och ett arbetsrum.

Inredning med möbler, textilier och accessoarer kommer, bortsett från Svenskt Tenn, bland annat från Modernity, Per Söderberg, Cadoro, Nordiska Galleriet och Mille Notti.

Patinerade möbler mixas med Svenskt Tenns nytillverkade klassiker. 
Svenskt Tenns ateljé har helt i Estrid Ericsons anda skapat en mixad inredningsstil där objekt, krukväxter, småbord och textilier fyller ut ytor i en hemtrevlig atmosfär.

Dagbädd från Svenskt Tenn tronar i våningens vackra hörnrum med stram jugend i listverk och fönsterspröjs. 
Vilka är då de tilltänkta köparna till drömlyan på Grevgatan?

Enligt Richard Lagerling kan det vara kunder 60+ som exempelvis sålt en stor villa för flytt in till stadsgator, alternativt familjer som återvänder efter utlandsboende.

Kunder med kapital som söker något speciellt, färdigrenoverat och med ett "högt och ljust läge"- värden som ständigt ligger i topp på önskelistan, oavsett kvadratmeter...

 Generös sammetssoffa i sällskapsrum utanför avdelningen med master bedroom, bad och klädkammare. 
En VIP-visning för drygt två hundra inbjudna gäster från såväl Svenskt Tenns som Lagerlings kundregister följde på medias tjuvtitt.

Liten balkong med utsikt leder ut från våningens vackraste rum i hörnläge på jugendfastigheten på Grevgatan. 
Nu ligger det spektakulära objektet ute på mäklarföretagets sajt. Hur det går, om köparen väljer med eller utan inredning, och slutpris? Tja, vi får se...stay tuned!

                                    www.svenskttenn.se
                                    www.lagerlings.se

Vårvackert

$
0
0
Favorit i ständig vårrepris. Foto: Blomsterfrämjandet. 
Liljan från kungens äng

Stor vårfavorit är kungsängsliljan med skira vita eller läckert schackrutiga klockor på smala stänglar. Sitt svenska namn fick den lilla liljelöken eftersom den blommar i området Kungsängen utmed Fyrisån i södra Uppsala.

Kungsängsliljan är såklart också Upplands landskapsblomma och har gamla rötter i vårt land.

Vissa källor pekar på att lökväxter kom till Sverige redan under 1600-talet, då till Botaniska trädgården i just Uppsala och därefter spreds i vilt tillstånd.

Carls von Linné dokumenterade kungsängsliljans utbredning på 1740-talet i sin Flora Suecia och idag finns även stora ängar blommande liljor vid Sandemars naturreservat söder om Stockholm.

Fritillaria meleagrisär det stolta latinska namnet och i Storbritannien heter blomman Snakes head, anstränger man sig riktigt går det kanske att se någon likhet mellan den rutiga blomman och ett fjälligt ormhuvud...

Blomsterfrämjandet stajlar kungsängsliljor med jord och rötter synliga i klarglas - jättefint!

Tips! Kungsängsliljan är flerårig. När liljorna blommat ut, spara lökarna och plantera i trädgården så snart det blir vårvarmt och frostfritt.

                                 www.blomsterframjandet.se


Earth matters

$
0
0
Minfångaren Mine Kafon, design Massoud Hassani och skåp av återvunna fönster, design Piet Hein Eek. Foto: Jean-Baptiste Beranger. 
Lyssna på Li

Redan 2010 under ett besök i Stockholm berörde trendanalytikern Li Edelkoort i en suggestiv föreläsning pågående miljökatastrofer och rovdriften på Moder Jord.

"För years and years we have been mining Mother Earth - now we must start minding about her..."                                                          
               Li Edelkoort
                                                                      
Sand- och lerprover och objekt från Eindhovenbaserade Atelier NL. Foto: Jean-Baptiste Beranger. 
Då, för fyra år sedan, var Earth Matters tema för Edelkoorts trendpresentation på Berns i Stockholm...

Polder Ceramics, design Atelier NK. Foto: Paul Scala.  
Earth Mattersär också samlingsnamn för den aktuella designutställningen som nu visas på Artipelag i Stockholm, sammanställd av Li Edelkoort och Philip Fimmano.

Utställningen är precis som trendföredraget en väckarklocka för den mänskliga rovdriften på jordens resurser som följer i spåren efter den horribla överkonsumtion som vi alla är delaktiga i.

Visserligen finns hopp i ett post-fossilt samhälle som växer fram, menar Edelkoort.

Men nog är lätt att tvivla - och förtvivla - över mänsklighetens insiktslösa dumhet...

Fotsida kreationer i färgade textilier signerade australiensiska formgivaren India Flint. 

Till det bästa i Artipelags viktiga och sevärda utställning hör korta filmade sekvenser, där haven, växterna, berg och slätter med personliga berättarröster konstaterar...

"naturen kan existera utan människan, men människan kan inte existera utan naturen... 


Pendlande belysning av återbrukade plastförpackningar upphittade på stränder. Projekt av Jurgen Lehl. 
Plastskräp som dag efter dag spolats upp på en liten strand i Japan bildar bas för ett projekt kring återvinning, iscensatt av Jurgen Lehl och postumt visad nu i Earth Matters, sedan formgivaren och konstnären avled i höstas.

Installation med återvunnet material av Jurgen Lehl och Ryohei Kawanishi. Foto: Jean-Baptiste Beranger. 

I  samarbete med japanska designer har man skapat belysning av plastskräpet - flaskor, proppar, kapsyler, sladdar. Varje dag plockades stranden ren från skräp, nästa morgon var stranden full av avfall igen.
Gladfärgade plastproppar, kapsyler och sladdar återvunna i lampor. Projekt av Jurgen Lehl.  

Den brittiska modeskaparen Vivienne Westwood, själv en del av konsumtionsindustrin, har under senare år kraftigt agerat för att sprida information kring klimatförändringar och överkonsumtion.

Westwood har grundat climaterevolution.co.uk och menar att det handlar om "ett krig för själva existensen av den mänskliga rasen..."

Vivienne Westwood, grundare av climaterevolution.co.uk. Foto: Juergen Teller. 
Det som också kanske dröjer sig kvar i all sin skrämmande tydlighet är Westwoods karta över jorden med temperaturökningarna.

Effekterna av överkonsumtion och klimatförändringar - en obeboelig öken...
Med bara några få graders skillnad kommer jorden att bli en alltmer obeboelig planet där livsförutsättningar för människor och djur eliminerats.

Vackra hantverksmässigt tillverkade objekt, växtfärgade material, foto, skulpturer och teknisk innovation gör utställningen Earth Matters än mer sevärd, alldeles bortsett från det viktiga budskapet.

Inramningen på vackra och coola Artipelag, med den svenska skärgårdsnaturen utanför stora fönster, skapar ytterligare en dimension till objekt som Mine Kafon skapat av Massoud Hassani.

Den stora, runda bollen, tillverkad i bambu och biologiskt nedbrytbar plast är ett verktyg för att rädda liv i krig.

Likt en stor maskrosboll ska Mine Kafon blåsa iväg med vinden och färdas in över minerade fält och oskadliggöra några av de miljoner landminor som finns i krigsdrabbade områden.

Form från naturen för att rädda mänskligt liv.

Tips! Mer om Li Edelkoorts trendföredrag kring miljö, återbruk och överkonsumtion under etikett Inspiration här i bloggen. Se  inlägg Li Edelkoorts visionära värld .

Utställningen Earth Matters pågår på Artipelag i Stockholm fram till 3 maj - missa den inte!

                                      artipelag.se
                                     edelkoort.com

Färgprakt på Nordiska Trädgårdar

$
0
0
Blommande sits i fina montern hos Himmelstalundsgymnasiets floristutbildning
Sköna gröna favoriter

Ett iskallt regn faller, dimman ligger tjock och vinterdäckens dubbar hamrar mot asfalten.

Än är det långt kvar till vårsol och odling - men en kort färd ut till Nordiska Trädgårdar med massor av härlig grönt inspiration.

Trädgårdsmässan med doftande körsbärskvistar, gröna skott och mängder med vackra blomster i idéträdgårdar och montrar är en skön start på odlingssäsongen.

Häng med på ett montersvep där kungsängsliljor och julrosor äger som årets stora favoriter..!

Himmelstalunds Floristbildning dekorerar rart på vintagebord med spetsdukar, pärlhyacint och kungsängsliljor. 
Julrosor i grå aluminiumkärl, fint! 
Helleborus heter julrosen på latin, en av säsongens verkliga vinnare. Superfina julrosor fanns hos danska Gartneriet Spiren.  
Illusion av en kungs äng med den välkända liljan mot Uppsala slott i idéträdgården Linnés Uppsala. 
Myshörn med gröna vibbar. Det inre rummet heter avdelningen som är en del i idéträdgården Rum utan ramar, en personlig favorit bland mässans idéträdgårdar. 
Fin rabatt med stensättning och liljekonvaljer i mossan. 
Vitt och grönt är alltid fräscht, här med vita pärlhyacinter och ranunkler bland annat.
Mårbacka, såklart! Här med krukorna svepta i säckväv och fint placerade i ett stort lerkärl i montern hos Grönbacken Interiör. 
Mer Mårbacka hos Grönbacken Interiör med en fin och sansad monter. 
Minsann, julrosor igen!här  i montern hos In The Mood. 
Mörkt violetta nyanser och grönt är skönt. Klöverbädd hos In The Mood. 
Synliga rötter och jord är poppis. 
Färgprakt med ranukler tätt, tätt bildar blickfång hos In The Mood, en av mässans finaste montrar...
...som också bjöd textil inspiration med lapptäcken i vintagebetonade tyger. 
Favoriten igen. Julrosor i flätad kruka hos Plantagen som i en av av mässans största montrar visade mycket grön inspiration.
Svenskarna är ett folk med gröna rötter och odlingsbudskapet faller i god jord :-) Här är det Plantagen som lyfter fram tips och idéer i sin stora mässmonter. 


Knubbiga tulpaner med lökar på en bricka, ett enkelt dekorativt tips till påskbordet. 

I idéutställningen Rum utan ramar hittar vi det här exemplet på återbruk, ett hängande hus för vårens späda skott, tillverkad av en mjölkkartong. 
Fint växttryck med vintagekänsla från Konstig Design. 
Vackert skimrande solpanel från EgenEl.se hittar vi i idébalkongen Svärmeri - en favorit iscensatt av Studio Lena B. Temat var fjärilar och visst älskar vi sommarens skydancers som vi följer från den allra första fladdrande citronfjärilen som kommer med bud om försommarvärme! Snart, snart....



Stil à la Svenskt Tenn (2)

$
0
0
Vackra rum på Grevgatan har hittat en ny ägare. 
Så gick det...

Lovade ju en uppföljning på den spektakulära visningen av våningen på Grevgatan i Stockholm. Hur det gick med försäljningen av 222 topprenoverade och inredda kvadratmeter i jugendfastigheten på nummer 9.

Utgångspriset var 23 miljoner kronor, eller 26 miljoner kronor, för den som ville behålla inredningen. Förutom Svenskt Tenn kom möbler, textilier och föremål från bland andra Modernity, Per Söderberg, Mille Notti och NordiskaGalleriet.

Mäklaren Richard Lagerling som visade mig runt under pressvisningen berättar nu hur det gick med försäljningen...

Hörnrum med utsikt i den renoverade Stockholmsvåningens strama jugendstil. 

– Våningen såldes på fyra dagar efter en intensiv budstrid. Slutpriset har vi kommit överens om att inte avslöja, men det blev många miljoner mer än utgångspriset - och köparen kommer även att köpa delar av inredningen.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet. Det visade sig att konceptet att erbjuda ett komplett paket med våningen och inredning blev framgångsrikt och vi kommer definitivt att göra liknande projekt igen, säger Richard Lagerling.

Delar av inredningen ingår i köpet. Månne gäller det även balkongens vackra vårsippor :-)

Tips! Se inlägg Stil à la Svenskt Tenn under etikett Inspiration här i bloggen för mer information.

Samla under glas

$
0
0
Miniväxthus från Lagerhaus.
Plats för pynt

Dammfri förvaring för samlingarna är bäst. Ett tips den den som vill visa exempelvis strandfynd, smycken, vackra stenar eller annat pynt är att samla under glas.

Det finns många fina varianter på tittskåp för soffbordet i handeln.

En budgetvariant är det här miniväxthuset, tänkt för kryddor och blomsterskott, men väl fungerande även för pyssel och pynt.

Växthuset hittar vi i säsongens nyhetsskörd från Lagerhaus, pris 299 kronor. Kika även hos kedjor som Åhléns och Plantagen.


Jubilar i färg

$
0
0

Inte nytt snitt, men väl en ny färg. Den klassiska Waldermarsuddekrukan finns nu i blågrön kulör. Fin med en spirande nässelblomma i fönstret. 

Såhär ser den ut...

Dagens pryl är såklart Waldemarsuddekrukan som fyller hundra år i år och lagom till födelsedagen får en ny färg vid sidan om den evigt vita.

Det var som personlig present Prins Eugen formgav den lilla åttakantiga blomkrukan som han döpte efter sitt konstnärshem på Waldemarsudde i Stockholm.

Först 1952 fick allmänheten möjlighet att köpa med sig krukor vid besök på museet.

Waldemarsuddekrukan i vit lasyr är en rejäl formklassiker, köpt av generationer och fortfarande het som present eller souvenir från besöket i det vackra huset ute på Djurgården.
Stram åtttakantig form och klassiskt enkel dekor på Waldemarsuddekrukan som började tillverkas för allmänheten 1952. 
Den nya blågrå kulören sägs vara inspirerad av interiörer på Waldemarsudde, det omgivande vattnet och himlen.

Produktionen är ett samarbete mellan Waldemarsudde och Porslinsfabriken i Lidköping och endast 500 krukor tillverkas.

I en första sväng...blir det en succé finns planer på utökad tillverkning.

Traditionell blomsterbärare i ny färg. Pris 595 kronor i Waldemarsuddes museibutik. 

                                     www.waldemarsudde.se

Nanimarquina goes graphic

$
0
0
Matta ur kollektionen Mélange, formgiven av Sybilla för Nanimarquina. 
Tjuvtitt på Milanonytt

Designföretagens tjuvtittar inför Milanos designvecka innebär en rekordstor mejlflod av glada tillrop, bilder, skisser, pressreleaser och renderingar.

Ur dagens strida ström med förhandstips kommer här ett smakprov ur spanska mattproducenten Nanimarquinas nya kollektion Mélange, presenterad som en nytolkning och samtida version av den traditionella kelimmattan. 

Randiga och rutiga mattor med machande pallar ur kollektionen Mélange/Nanimarquina. 
Formgivaren är den spanska designern Sybilla och de cirka tjugo olika mattorna i kollektionen Mélange presenterar rutor, ränder och grafiska mönster med stora färgfält i svart/vitt, rött, grönt och blått.

Färgfält i matta ur kollektionen Mélange, design Sybilla för Nanimarquina. 
Designern Sybilla har arbetat en hel del mot den japanska marknaden, vilket är fullt begripligt när man ser prov på kollektionen Mélange.

Strama, grafiska enkla mönster går hem i Japan. Här finns en framgångsrik synk även med den svenska textiltraditionen, där exempelvis 10-gruppens produkter är mycket omtyckta av japanska formkonsumenter.

Nog känner vi igen både 10-gruppens enkla färger och formgivare som Synnöve Mork och PiaWallén i kollektionens ränder, schackrutor och klassiska gåsöga...

Frösådd

$
0
0
Sparade frön från i fjol blir ny sådd i vår. Foto: www.linneawarvne.se
Blomsterbädd på g...

Aprilvädret är galet lynnigt, men blåmesarna bygger bo och i vårkvällen sjunger koltrasten. Nu börjar våren!

Rabatterna ligger svarta och doftande, uppluckrade med ny jord och gödsel från hästhagarna nere vid vattnet.

Nu tar jag fram kuverten med fjolårets torkade bomsterfrön - äntligen dags för frösådd...

Torkade frökapslar och ärtskidor sorteras och frön stoppas i kuvert. Foto: www.linneawarvne.se
Det var en varm söndag i slutet av september,  när aklejablommornas blad skiftade från ärtgrönt till femtio nyanser av bordeaux, som jag gjorde i ordning mina frökuvert.

Blomsstänglar med fröhus hade fått torka upp-och-ner i speceriglas. Nu skakade jag loss och pillade ut de små fröna, sorterade och la i kuvert med snirklig påskrift.

Stilleben från septemberpyssel. Den fina blomstertavlan, olja på masonit, är målad av konstnären Paul Engdahl. Foto: www.linneawarvne.se

Det är en skön känsla att vara med om trädgårdsårets dynamiska kretslopp, där årets frösådd följer på vinterförvaring av växter och lökar och samlade av mängder små frön från från sommarens blomsterprakt.

Frön från luktärt som snart stoppas ner i varm, mörkt jord för årets blomning. Foto: www.linneawarvne.se

Egen fröskörd av guld värd. Jag sparar alltid frön från perenner som jättevallmo, akleja, krolliljor och månviol till en ny frösådd.

Nya små skott skjuter upp och nya plantor ökar på blomstermängden i trädgården.

Även den ettåriga luktärtens små korn petas ner för en ny säsong. I år blir den fjärde generationen doftande favoriter från den allra första lilla fröpåsen...

Mot slutet av sommaren ser det ut såhär - igen... Foto: www.linneawarvne.se

Med varm, svart jord och vårvärme kommer snart de första skotten fram i drivbänkar och rabatter .

En hel lång blomstersäsong väntar innan det blir september igen - och åter tid att en skön sensommardag ta tillvara de torkade fröhusen...

Tips! 
Att byta frön och blomsterskott har trädgårdsintresserade människor gjort i alla tider och att ta med frön från den egna trädgården är en trevlig present.
Så spara i sommar de utblommade fröstänglarna upp och ner i glasburkar.
När de torkat, pilla ut frön och lägg i kuvert.
Skriv på blomsort och när de skördats, spara själv och ta med som present till odlingsroade vänner.

Sagolik design

$
0
0
Prunkande blomster i sagolika Hobbiton på sydön i Nya Zealand
I hobbitarnas värld...

Doftande blomster och klättrande kaprifol omger de små husen i Hobbiton, inspelningsplats för hobbitriket The Shire i regissören Peter Jacksons filmepos Sagan om Ringen.

Här, i en grönskande dal på Sydön i Nya Zealand, fann filmscouterna den perfekta platsen att bygga Middle-Earth och skapa hobbiten Bilbos sagoland med små hus insprängda i kullar...

Halmtak och klängande kaprifol omger Hobbitons pub The Dragons Inn.
En liten dal med mjuka, gröna kullar på fårfarmarfamiljen Alexandersägor skapades Hobbiton som i dag är en av Nya Zealands verkliga hot-spots för utsocknes från världens alla hörn.

Det är en strålande upplevelse att vandra runt i hobbitriket där den sagolika designen och äkta hantverksskicklighet genomsyrar varje liten detalj...

En försiktig knackning på dörren förändrade livet totalt hos fårfarmande familjen Alexander på Nya Zealands sydö. Här på ägorna skapades de små hobbitarnas rike och i dag är platsen en suverän turistmagnet. 
För några månader sedan, på resande fot i en annan del av världen, vandrade jag runt i Hobbiton, grymt imponerad och knockad av charmen och scenerierna i en sagolik verklighet.

Här är Bilbos hobbithåla där Frodo och Gandalf blickar mot solnedgången och sagan tar sin början i filmtriologins första del Sagan om Ringen (The Fellowship of the Ring).
Allt är nämligen alldeles på riktigt, allt från de små hobbithålen med doftande trädgårdar, kvarnen med sitt halmtak, vattenhjul och och damm, fruktträden och grönsakslanden.

Bara de små glada och förnöjsamma hobbitarna som saknas!

Idyllisk vy över kvarndammen allt skapat som om det funnits i hundratals år. 
Puben The Dragons Inn i Hobbiton är den mest välbesökta på hela Nya Zealand. Här stannar nämligen de drygt 300 000 besökare som varje år besöker Hobbiton för en pint av det Hobbitons egenbryggda öl eller ett glas cider.

Halmtak och gröna kullar i ett strålande väl genomfört filmbygge. 
Hundratusentals filmfans reser till inspelningsplatserna ur Peter Jacksons sagotriologi. Själv från Nya Zealand visst regissören redan när han som tonåring läste Tolkiens böcker att det var just i hemlandets magiska natur filmen skulle spelas in.

Det är magiskt och maffigt och vem skulle inte vilja bo i det här sagolandet i en annan del av världen..!

På resande fot i en annan del av världen möter blomsterprakt i hobbithålens trädgårdar. 

Villa Vals i Schweiz

Ett av världens i dag mest omskrivna arkitektprojekt är Villa Vals i de schweiziska alperna.

Spännande, coolt och innovativt. Och nog liknar den runda exteriören ett jättestort hobbithål i den gräsbevuxna kullen...

Villa Vals exteriör ligger likt ett stort hobbithål i den gröna bergssluttningen intill Therme Vals i Schweiz.

Människan har genom årtusenden grävt sig in i berg och kullar för att skapa trygga, säkra boplatser.

Referenserna bakåt i tiden var starka när arkitekterna Bjarne Masterbroek och Christian Müller började skissa på Villa Vals.

Att gräva ut och skapa en bostad inne i bergssidan, med utsikt över böljan dalar och toppiga alper, krävde år av planering, projektering, byggande - och kapital.


Utsikt över alperna från Villa Vals uteplats där de rundade väggarna ramar in naturen. 
De båda nederländska arkitekterna Masterbroek och Müller arbetar med stora, världsomspännande och innovativa uppdrag via sina respektive kontor SeARCH och CMA.

Tillsammans ritade de Villa Vals som är ett strålande exempel inte enbart på en cool huskonstruktion, utan även på nederländsk samtida design.

Betong i väggarna och superdesign i inredningen i Villa Vals. 

Möbler, belysning och inredning i det spektakulära huset är signerad formgivare som Hella JongeriusDemakersvanScholten & BaijingsMarcel WandersClaudy Jongstra och Vitra Nederland.
Umgängesavdelning intill köket i Villa Vals. 
Innerväggarna är gjutna i betong, rummen ligger på olika höjd och avsatser, alla med någon liten ljusglugg ut mot alpnaturen.

De stora fönstren i den skålformade fasaden har spegelglas, så den fantastiska vyn över alpernas bergssidor reflekteras in i husets vinklar och vrår.

Sovrum med närmast sakral känsla i Villa Vals innersta.

Villa Vals är ett av världens mest omskrivna och omtalade arkitekturprojekt och dyker ofta upp i  media. I Sverige har vi sett Villa Vals i SVT:s teveprogram Fantastiska hus som sändes den 7 april 2015.
Ingången till Villa Vals sker genom ett intilliggande fårhus och via smala tunnlar och trappor i betong når besökare det innersta i det superdesignade hobbithålet. 
Villa Vals skålformade exteriör i den schweiziska alpbacken.  
Tips!
Mer info både om både fantastiska Hobbiton på Nya Zealand och Villa Vals finns på respektive hemsidor: www.hobbitontours.com och www.villavals.ch

Formfint från Färg & Blanche

$
0
0
Superfin monter på Stockholm Furniture & Light Fair, curatorer Färg & Blanche för TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Inside Scandinavia och mer...

Designparet Fredrik Färg och Emma Blanche skapade i samarbete med Trä- och Möbelföretagen,TMF en av de mer omtalade utställningarna på Stockholm Furniture & Light Fair.

Montern Inside Scandinavian Design blev en fin presentation av värden kring möbelform och tillverkning.  Inramningen med ett läckert rutnät i böjträ var producerad av Nybrobaserade företaget Bendinggroup och tanken är nu att utställningen ska visas på nya arenor.  

Kreativa Färg & Blanche var även aktuella med nya produkter på mässan.

Fåtölj Emma (hög rygg) och Emily (låg rygg) samt fotpall Jack & Elsa, design Färg & Blanche för Gärsnäs. 
I montern hos Gärsnäs visades den prisade fåtöljen Emma med uppföljande fotpallar i två storlekar. Pallarna Jack & Elsaär döpta efter hundarna som designduon ständigt träffar på i Gärsnäs showroom.

Formfint i grått.  Fåtölj och pall design Färg & Blanche/Gärsnäs.   
För svenska Johanson Design har Färg & Blanche formgivit Frankie, en stapelbar stol tänkt för kontor och offentlig miljö med metallstag som fäster det stoppade ryggstödet i form av hängslen.

Härligt, innovativt och roligt och en väl genomförd och konsekvent design från Färg & Blanche som arbetar med såväl skräddade som djurlika inslag i sin formgivning.


Hängslen på kontorsstolen Frankie, design Färg & Blanche för Johanson Design.

Rullande sits. Fåtölj Emily, design Färg & Blanche för Gärsnäs. 
Lilla välskräddande fåtöljen Emily skapades som en uppföljare till fåtölj Emma för producenten Gärsnäs. Nu finns Emily även med rullben, lika fin i offentlig miljö som på hemmakontoret.

                                   www.fargblanche.com

Mer Milanonytt...

$
0
0
Relansering blir det under Milanos designvecka av lilla fåtöljen The Pot Chair, formgiven av Nanna och Jørgen Ditzel 1953. Tillverkare är danska PP Møbler. 
Retrolansering & industristuk

På måndag drar världens största designevent - Milano Design Week - igång med pressvisningar runt om i den italienska designstaden. På tisdag slår möbelmässan upp portarna under det böljande glastaket ute i Rho...

Aldrig någonsin tidigare har förhandsinformationen varit så massiv som i år och det ser redan nu ut som om vi kommer att serveras en mix av såväl relanseringar av designikoner som industriella influenser.

Spännande ska det onekligen bli, körschemat blir tight och rapport från mässmontrar och event kommer här i bloggen framöver  - stay tuned!

Ur dagens mejlskörd har jag vaskat fram fem förhandsfavoriter...

Danska Lyngby Porcelaen lanserade redan 1936 den räfflade vas som med tiden fått ikonstatus. Nu kommer den i glas och hittar säkert hem..!

Tjeckiska tillverkaren Brokis har inom loppet av bara några år gjort sig ett namn i designvärlden för högkvalitativa glasprodukter. Formgivningen är baserad på kreativiteten hos företagets AD, Lucie Koldova. Bloggen har tidigare uppmärksammat henne coola lampor (se under etikett Belysning) och i Milano visas bland andra den här läckra lilla vägglampan.
Svenske designern Markus Johansson Studio ställer ut sin nya stol Loop Chair i Salone Satellite på Milanomässan. Stolen är framtagen i samarbete med formgivarna Erik-Hugo Pajos och Omayra Maymó.  

Sist, men inte minst, i nyhetssvepet inför Milano Design Week - kika här på kollektionen Officina, stol och bord i metall. Formgivningen står bröderna Ronan och Erwan Bouroullec för och producenten heter Magis. Riktigt läckert! Mer kontorsmöbler blir det på mässan i Salone Ufficine som tillsammans med Euroluce arrangeras vartannat år. Och i är är det alltså dags igen för både ny belysning och form för offentlig miljö.

Milano´s möbelshow

$
0
0
Doftande syrener utanför fina utställningen hos tapetföretaget NLXL i Zona Tortona, Milano. 
Möbler, mat och möten

Hemma efter härliga dagar i ett försommarvackert Milano och årets designrace i mässhallar och utställningar.

Mycket att se, ännu mer att uppleva och ständigt på språng mellan montrar, utställningar och event..!
Blommande blåregn mot husfasaderna under promenaden från hotellet till första dagens pressvisningar. 
I Salone - möbelmässan i de vackra hallarna ute i Rho - öppnar alltid på tisdag i designveckan. Måndag är pressdag med förhandsvisningar och som vanligt startade jag i Zona Tortona.

Utbudet i tidigare så hippa Superstudio Píu fortsätter dessvärre att sina, men fortfarande visar holländska Moooi, Piet Boon och Linteloo säsongens inredningsmode i det gamla fabriksområdet.

Matintresserade designern Paola Navone curerar Linteloos utställning och bjuder in till häng i sköna soffan Take It Easy, bohemiskt skynklig i linne. Bland Linteloos nyheter fanns soffan/fåtölj i uppdaterad mer strikt klädsel. 

Mat var ett stort tema för designveckan, inte minst hos Linteloo som hittar en solklar synk i utställningens ledord Furniture, Food& Fun.

Möbelnyheterna presenterades i en handelsbod med varuhyllor på tapeten, delikatesser och våg på massivt träbord.

Collectionen Butcher Family, design Sjoerd Vroonland för Linteloo.  
Designer Paola Navone, känd för sitt matintresse, hade med säker hand iscensatt utställningen.

Navone var även aktuell hos kreativa tapetföretaget NLXL med kollektionen Addiction, härlig med stora mönster och sköna blågröna färger.

Tapet ur kollektionen Addiction, design Paola Navone för NLXL. 
Öga för mönster har Paola Navone!

Paola Navone har också formgivit bordet Big Island Table för Linteloo med skönt formad skiva och metallstativ, en detalj som blivit rejält på modet och återkom på många av årets nya soffor, fåtöljer och stolar. 

En av de bästa utställningarna under designdagarna var presentationen av slovenska formgivaren Nika Zupanc i coola galleriet Spazio Rossana Orlandi.

Superfint samtida möbelmode, välproducerat av Londonbaserade möbelföretaget och läckert presenterat i gallerimiljö.
Mjuka, runda kurvor i Nika Zupanc´s fåtölj för producenten Sé. 
Stay Dining stol och fåtölj ur Collection 111, design Nika Zupanc för Sé. 


Snyggt!
Det är något med speglar och glas som alltid lyfter en inredning.  Månne anar vi en trend i allt glas som kommer tillbaka i ny möbelform...

Blänkande, speglande, smält, färgat och transparent glas visades hos många producenter under mässdagarna.

Pendlande och färgskiftande belysning Melt, design Tom Dixon.  
Toppföretaget Glas Italia visade småbord och vägghyllor med rundande former i skönt färgtonat glas. Shimmer heter kollationen, formgiven av Patricia Uquiola.

Läckerbitar för soffhörnan. Bord Shimmer formgivna av Patricia Uquiola för Glas Italia. 

Hylla Shimmer, design Patricia Uquiola för Glas Italia. 
Små objekt, prylar om man så vill, blir alltmer i fokus.

Såklart ser vi också fler sätt att exponera objekten, tittskåp och förvaringskabinett. Ett av de formfinaste hittar vi även det hos Glas Italia...

Lägg till bildtext
Kollektionen heter Collector, design av duon Barber & Osgerby och finns dels som i låg variant med låda, lämpligt som soffbord och högt som sideboard.

Så läckert med det tjocka glaset i skivorna!
Låg förvaring Collector, design Barber & Osgerby för Glas Italia. 
Holländska Moooi var på plats som vanligt med en stor utställning på via Savona. I år satsades det rejält på mattor, en av de hetaste inredningsdetaljerna just nu.

Mooois catwalk gör ingen besviken, som alltid snyggt curerad och sevärd.

Låga fåtöljsoffan Love av Marcel Wanders lanserades i fjol och kommer nu med fint matelasserad klädsel, här på parad tillsammans med nya mattmönster. Grått och blått är flott! 

Garden of Eden Netting heter den här mattan, formgiven av Edward van Vliet för Moooi Carpets. 

Eden King heter det här mönstret, design Marcel Wanders/Moooi. 
Det har från vissa håll gnällts över brist på innovation i designutbudet i Milano. Stagnation, bara same, same påstås det. 

Nja, snarare är det väl så att den som tar sig tid nog hittar såväl spännande nyheter, som kreativa grepp och balanserade förbättringar. 

Att stanna i en monter, möta och prata med designer och producenter, lyssna på resonemang, kolla detaljer, känna på material är både lärorikt och viktigt för en träffsäker helhetsbild av designbranschen. 

Återkommer med mer från mässmontrar och event, snackisar och summering av Milanos designvecka i kommande inlägg - missa inte!


Regnskog i miniformat

$
0
0
Dossofioritos keramiska pendlar erbjuder epifyter som orkidéer en balanserad växtmiljö lik den naturliga i regnskogen. 
Rätt stuk för epifyter

Italienska Dossofiorito arbetar med ny design för inomhusväxter. Redan i fjol uppmärksammade bloggen företagets fina utställning The Phitophiler, ett koncept med krukor och ställningar för växter.

Vid årets designvecka i Milano ställde Dossofiorito åter ut i Salone Satellite. Nya konceptet Epiphytes är anpassat för just epifyter, växter från regnskogen som exempelvis orkidéer, ormbunkar och olika sorters philodendron.

Dossofioritos keramiska behållare har en yta som ständigt släpper igenom fukt till växterna som fästs med gummisnoddar. 
Vanligtvis planterar vi dessa växter i krukor med jord, bark eller mossa. Men epifyternas naturliga växtplats är är ytligt hängande på trädstammar och i grenar, där se kilar in sina långa rötter.

Som en sorts parasiter, men utan att vara ett dugg skadliga för moderträdet. Epifyter hör hemma i regnskogar i Central- och Sydamerika och finns i över 80 klassificerade arter och svindlande 28 000 sorter!

I tropiska länder arrangeras också ofta just orkidéer hängande fritt med luftrötterna i den fuktiga luften.

På pendlarna når ljus och fukt växter som ormbunkar och mindre sorter av philodendron i en miljö som efterliknar den i regnskogen. 
De keramiska pendlarna skapar ett regnskogsklimat i miniformat för epifyter.

Växterna hålls ständigt fuktiga via vatten som tränger ut till ytan på keramiken och ljus når rötterna och ökar på växtkraften.


Tips! 
Kika på hemsida www.dossofiorito.com samt under etikett Grönt är Skönt inlägg I Salone (3) för mer info.

Inredningsinspiration

$
0
0
Omslag från House Beautiful augusti 1991
Den som spar, hon har...

I tider när tillvaron syns kretsa kring platta skärmar är det rätt trevligt att bli påmind om den evigt härliga känslan av att få ett riktigt läckert inredningsmagasin i händerna. Print, ni vet...

Att sakta bläddra, sida för sida. Mötas av coola, sköna och inspirerande bilder och matchande textrader - fria från köpbudskap.

Att läsa genomarbetade, faktabaserade och personligt skrivna texter av professionella skribenter som lyfter en kreativ idé och baserat på kunskaper, research och driv berättar för sin målgrupp, sina läsare...

Vintageköp på väg att hitta hem...
Inget digitalt mood-board, oändliga Pinterestströmmar, bloggares aningslösa textreklam eller de alla raskt ihopsmackade gratismagasinen ersätter någonsin det genuina och geniala journalistiska tidningsmakeriet.

Länge var amerikanska inredningsmagasinet House Beautiful min stora favorit. Varje nummer var till brädden fyllt med kvalitativ inspiration. Så jag rev ut mina favoritreportage...

Möblerat med omklädda fåtöljer och vintageprylar.
Det här reportaget kring vintagemöbler var infört i House Beautiful i augustinumret 1991 och var också tidningens omslagsjobb med den omklädda, bulliga soffan.

Texten var lång och berättade om var och när möblerna inhandlats, deras historia och hur de skulle kunna få ny funktion i modern inredning.

En faktabaserad och kul text som fick ta plats mellan bildsidorna.

Lösa överdrag i grå kraftig kanvas och tavlor omlott på konsolhyllan. 
Reportaget i House Beautiful är bara ett av många, många härliga tidningssidor jag bläddrat igenom i helgen.

Samlade i svarta blanka förvaringslådor ligger en inspirationsskatt som jag ofta återvänder till inför nya renoveringsprojekt eller för att kolla igenom tips och kreativa idéer.

Märkligt är också att upptäcka hur tidlösa verkligt bra bilder och texter är.

Bortse bara från omslagsbildens mönstrade lapptäckssoffa och hemmets brist på grå väggar...

Arrangera blomster i olika keramiska vaser och glas, lika moderiktigt i dag som för tjugofyra år sedan..!

Inte dumt med färg och mönster!
"Mamma, har du några inredningstidningar jag kan kolla i..?"

Jag lassar upp ett gäng inredningsmagasin och familjens unga vuxna sitter runt köksbordet och bläddar, diskuterar idéer och river ut sidor.

För precis som jag söker de kreativ inspiration - på blanka magasinssidor!

Själv fyller jag min skissbok med nya idéer och superlånga to-do listor inför sommarens renoveringsprojekt.

Ett är jag redan igång med...

Flyttbar och flexibel och på väg till ett ungt hem...
Skåpet köptes på Blocket för femtio kronor och har stått i garaget fyllt med hockeytröjor.

Nu är det dags för en uppgradering! Forts följer...


Ljusa nyheter

$
0
0
Trängsel hos i utställningen hos Giopato & Coombes i Ventura Lambrate under Milanos designdagar.  
Pendlar & glasglober

Mycket belysning visades under Milanos designdagar och modet pekar mot personliga pendlar och glassiga, glossiga glasglober.

I Ventura Lambrate visade Milanobaserade designstudion Giopato & Coombes fina pendlar i mässing och Muranoglas, mångfärgade och fantasifulla och helt transparenta och såpbubblelika.  

Pendlarna Bolle, här i frostat glas/Giopato & Coombes.  

Många färger och mönster hos nya glaspendlarna Flauti, design Giopato & Coombes. 

Spanska porslinsföretaget Lladró visade docklika små lampor, olika i uttryck och exponerade en och en och flera i grupp.

Kollektionen med de fotofina små damerna heter Mademoiselle och lär dyka upp på magasinssidorna framöver, precis som Lladro´s tidigare så populära papegojvas.

Liten dansande dam ur Lladro´s nya lampkollektion...
...och ytterligare en liten mamsell med blommmig kjol. 

Stora transparenta glasglober, helt ofärgade eller tonade i färg presenterades hos flera tillverkare i Rho Fieras mässhallar under designveckan.

Den på bilden nedan heter Say My Name, är formgiven av designduon Morten Skjaerpe Knarrum och Jonas Norheim.

Glaset är handblåst från Italien och lampan finns även i bordsutförande. Tillverkare är norska Northern Lighting.

Say My Name heter den här pendeln i lilatonat handblåst italienskt glas från Nothern Lighting. 

Mlanobaserade designkollektivet Incipitlab visade ett helt gäng fina produkter i sin utställning i Ventura Lambrate - bland annat fina pendeln Tull med koppartak...

Pendeln Tull, design Tommaso Caldera tar plats hos Incipit i Ventura Lambrate. 
Idén till Incipit dök upp hos Roberto Hoz och Marta Bernstein för två år sedan och enkelt uttryckt är företaget en work shop för unga formgivare som samtidigt även får hjälp och  möjlighet att nå ut med sin design.

Incipit har ett nätverk med lokala hantverkare inom ett brett verksamhetsfält, erbjuder hjälp med produktutveckling och även säljkanaler som utställningar, nätbutik och designaffärer.

Ekonomiskt finns också stöd och hjälp för designprojekt, bland annat via crowdfunding. Här är ytterligare en av formgivaren Tommaso Calderas fina lampor.

Liten bordslampa Elma, formgiven av Tommaso Caldera/Incipit.
Liten lampkamrat i koppar och glas från danska New Works. 
Danska New Works var, som många andra tillverkare, inne på metall. Här nedan bordslampan Bowl med bas i koppar och rökfärgat glas. För formgivningen står Knut Bendik Humlevik

Belysningsserie Muffin från Brokis.
Tjeckiska företaget Brokis presenterade lamporna Muffin med träsockel i vitt. Design Lucie Koldova och Dan Yeffet.

Känns formen igen så har Muffin drag av Inga Semprés lampa Suspension Vapeur i produktion hos franska producenten Moustache...

Dansk favorit i Milano. 

Helt ny är den inte, Normann Copenhagens fina pendel Bell, bloggen har visat den tidigare (Se under etikett Belysning). 

Men Bell tål att svinga lite igen, här över skönt träbord i det danska företagets Milanoutställning.

Skålar och fat ur kollektionen Jellies, design Patricia Uquiola pendeln Gé, formgiven av Ferruccio Laviani gnistrade hos Kartell. 
Producenten Kartell glittrar vidare med utökade produkter i kollektionen Jellies, formgiven av Patricia Urquiola och lilla bordslampan Battery (nedan) i nya sprakande färger. För designen står Ferruccio Laviani.
Nya färger på Battery hos Kartell. 
Belysningsföretaget Graypantsär baserat såväl på andra sidan Atlanten i Seattle som i Europa, här i nederländska Amsterdam. Företaget, känt för sina lampor i byggsats som tillverkas i återvunnet material, har nu också nått den svenska marknaden.

I Milano ställde Graypants bland annat ut i Zona Tortona och visade exempelvis pendlande ljusnyheter i olika form...

Graypants återvinnet material. 
...som faktiskt lite liknar...

Superbelysning au naturell...
...utsikten genom mässans böljande glastak med sina grafiska stålkonstruktion som en av mässdagarna silade en disig Milanosol!

Bullig och svällande ut genom sitt galler. Pendeln Egg, design Enrico Franzolini. 
Mer kontraster i bullig form som tycks tränga ut genom ett rutmönstrat raster presenterar formgivaren Enrico Franzolini i pendeln Egg för italienska belysningsföretaget Pallucco. En härlig historia med drag av art decó.

I montern hos Pallucco återfinns också en personlig favorit och den coolaste stativlampa som finns...!

Supersnygg!
Redan 1907 ritade Mariano Fortuny den läckra golvlampan som fick bära hans namn in i designhistorien.

I montern visar producenten Pallucco ny modell av Fortuny, nu med kopparfärgad insida. Helt enkelt supersnygg!

Mariano Fortuny var spansk allkonstnär, fotograf, arkitekt, modedesigner och arbetade även med teaterscenografi.

Inspirationen  till sin ikoniska stativlampa hittade också den mångsidige kreatören i de stora strålkastare som användes på scenen.

Vill ha...! 
Det har kommit många liknande stativlampor genom decennierna och även mindre lyckade varianter på Fortuny, exempelvis den i helvitt som lanserades för några säsonger sedan.

Men årets kopparfärgade variant är en riktig höjdare och hamnar högst upp på önskelistan - gammal är helt enkelt bäst! 

Trädgårdssöndag

$
0
0
Pionknopp med myror, ett gott tecken!
Fynd & frön i växthuset

En solig, varm lördag med gräsklippning följs av en regnig söndag och pyssel inomhus - dags att fixa till odlingsbäddar och frösådd i växthuset!

Tomatfrön i jorden! 
En fin basilika från matbutiken delas i tre och planteras i krukor. Odlingslådorna av trä kläs invändigt med några lager tidningspapper och fylls med jord. Här sätter jag två sorters tomater.

Lådorna passar perfekt på den coola arbetsbänken som städats ut ur en gammal källare på en granntomt. Bänken med sin utmärkta gallerhylla var tung och gick precis in genom växthusets dragdörr!

Fyndbänk på plats! 
Till bänken hör en alldeles äkta Perstorpsskiva som efter avskrubbning fick torka ordentligt innan den impregneringsmålades på undersidan med svart lackfärg.

Vintagebänken ska på sikt få en ny överskiva i sten eller ohyvlat virke, men tills vidare passar odlingslådorna perfekt.

Inredning med sliten patina. 
Jag har valt att inreda växthuset med kasserat material och prylar från loppis. Det skapar en skön atmosfär och jag gillar när gamla äldre saker får nytt liv.
Äkta Perstorpsskiva på växthusets tunga arbetsbänk. 

Tips!
Odlingslådor för frösådd fixas enkelt av matbutikens fruktlådor i trä.
Lasera eller måla lådorna, lägg plast eller tidningspapper i botten, fyll i jord och sätt frön.
När sticklingarna kommer upp, gallra och låt växa till dess de är stora nog att klara sig i friland eller krukor.
Frukt- och grönsakslådor är dessutom smart stapelbara och finns även i plast.

Skott av doktor Westerlunds blomma som ska växa till sig lite innan de flyttas utomhus

Trots kyla och regn växer det rejält i trädgården....

Potatisen reser sig frodigt ur sina lådor invid garageväggen. 

Den stora pionplantan invid husknuten skjuter upp sina stänglar i snabb takt. 

Vallmofrön från gamla huset har rotat sig och efter några år är plantorna halvmeterhöga - innan blomningen...!
Att på hösten samla och torka frön för kommande säsongen är ett smart tips och en kul hobby. Läs mer i inlägg Frösådd under etikett Grönt är skönt.

Efter flera års samlande och sådd har tomten nu fantastiskt fina vallmobestånd och mängder av aklejaplantor som skjuter upp tätt, tätt invid den gamla stenmuren mot gatan.

Nya frön sprids ut varje vår, slår rot och växer till sig. Varje höst skördas en ny omgång, år efter år...s

Maffiga aklejaplantor fyller ut invid tomtens gamla stenmur. 
Körsbärsträdet har blommat ut, nu är det dags för päronknoppar!


Trädgårdslördag

$
0
0
Tomatlådor i väntan på frösådd. 
Fint för frösådd

Dags för ny frösådd, denna gång av solrosor och sommarblomster för senare utplantering. Hämtar färgglada och stabila papplådor och en kartong med tryck i livsmedelsbutikens pappersåtervinning.

Den  holländska grönssaksodlaren Mondials stapelbara papplådor har dessutom en liten designknorr...

Mondial heter företaget som flirtar med Piet Mondrians karakterisktiska färgfält på sina tomatlådor. 
Ja, visst är det med inspiration av likaledes holländske målaren Piet Mondrians färgrika verk som tomatleverantören med nästan samma namn skapat trycket på kartongen till sina busktomater!

Piet Mondrian skapade konsthistoria med sina klara färger i strama fält. Mönstret Tableau kom redan 1921 och följdes av många fler verk.

I mitten på 1960-talet fick Mondrian en ny skjuts då modeskaparen Yves Saint Laurent lanserade en kollektion klänningar med Mondriantryck.

Ostronsås från Thailand har packats i den här kartongen. Nu hänger den med ett tag till som förvaring av krukor med gröna skott. 

Massor av maskrosor ska upp ur jord - och många små frön ner i myllan... sen är det bara att hoppas på lite sol, värme och riktig försommar i trädgården!



Fixa med färg

$
0
0
Alpstol i trä i ny grå kostym. 
Grå sits 

I fjol fick den traditionella alpstolen ett uppsving när italienska Casamania lanserade La Dina, formgiven av Luca Nichetto.

Klassiskt hantverk i trä får i Nichettos folklorestol en fin uppdatering med bibehållna detaljer som håldekorerad rygg, vinklade ben och massiv sits.

Stol La Dina, design Luca Nichetto för Casamania 2014
Så när jag i en prylkällare för några tior hittar en tung tingest i massiv furu med svarvade ben, hjärtformad rygg och en tämligen rejäl sits...

Hantverk i traditionell stil redo för renovering. 
... blir det ett litet lagom projekt att en regnig långhelg förändra med färg...

Snickerifärg Plummett från Farrow & Ball. Sjalen är en bit fållad chiffong från Ohlsons Tyger. 

Grå snickerifärg i nyans Plummett från Farrow & Ball fanns kvar från renoveringen av gästrummet (se under etikett Renovera mera).

Stolen slipades och efter två färglager fick den robusta stolen en helt ny look.

Alplinjer i ny grå kostym.

                                        www.farrow-ball.com

Höst...

$
0
0
Trolsk höstskog och keramik i grönblå toner i Mateus showroom, styling Jan Rundgren.
Visning i vårkyla

Vädret gjorde sitt bästa att kyla ner våren, nästan som på beställning när inredningsföretagen i veckan dukar upp höstens nya kollektioner.

Burrigt väder, men fina nyheter - här ett litet svep från dagens visningar...

Tistelbollar, en personlig favorit! i Jan Rundgrens utställning för Mateus. 
Stor framgång har mött nya kollektionen Bubbles som lanserades av Mateus i februari. Nu utökas kollektionen med tallrikar och assietter. För formgivningen står grundaren Theresa Mateus Lundahls dotter Filippa Lundahl.

Julen bäddar Mille Notti skönt sparsmakat med röda köksrutor och rara blomster. 

Här bäddtextil i percale, mönster Anfora och nya sänggaveln Isa i canvas respektive linne med fint nitad dekor. 

Folklore för samtiden visade Linum som bland nyheterna presenterade ett samarbete med svenska mattproducenten Kasthall. Resultatet är ryamattor av toppkvalitet. 

Blåtgrå toner hos Ceannis i såväl väskor, accessoarer som kuddar. Fina stickningar och passpoal lyfter formen. 

Linnestruktur skapar liv i den enfärgade textilen i polyester. 

Missionis pigga paraplyer hade behövts under visningsdagen. Märket är nytt i portföljen hos Studio St Paul. 

Ett urval av amerikanske formgivaren Jonathan Adlers fantasifull keramik i vitt och guld hos Studio St Paul. 

Pressveckan fortsätter, förhoppningsvis i bättre väder...
Viewing all 231 articles
Browse latest View live